Au fost depuse 1.075 proiecte pentru cele 7 programe operationale

Ministerul Economiei si Finantelor a prezentat o informare membrilor Cabinetului despre stadiul lansarii si implementarii Programelor Operationale finantate din fonduri europene, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

“Primul-ministru si membrii Guvernului au dorit sa aiba o imagine clara a interesului pe care il au romanii pentru atragerea fondurilor europene. Au dorit sa stie cate proiecte au fost depuse, in ce valoare, care sunt domeniile cele mai “atractive”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Economiei si Finantelor, pentru cele 7 programe operationale au fost depuse 1075 proiecte, in valoare de 13,25 miliarde lei. “Sunt proiecte de reabilitare a drumurilor judetene si strazilor urbane, de modernizare si dezvoltare a porturilor dunarene si maritime, de modernizare si dezvoltare a infrastructurii de transport aerian, de imbunatatire a serviciilor sociale si de educatie, pentru sprijinirea dezvoltarii micro-intreprinderilor, a infrastructurii turistice, proiecte in domeniul mediului”, a spus Camelia Spataru.

Din aceste 1075 de proiecte au fost aprobate 249, in valoare totala de 7,65 miliarde lei (aproximativ 2,08 miliarde euro). Din aceasta suma, 6,53 miliarde lei (aproximativ 1,77 miliarde euro) reprezinta fonduri UE.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.