Proiectul privind modernizarea retelelor de apa si canal a fost trimis la Bruxelles

Proiectul de reabilitare si extindere a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare cu fonduri europene pentru mai multe orase din judetul Olt a fost trimis Comisiei Europene la sfarsitul lunii mai. Acest proiect are ca obiective diferite masuri de reabilitare, retehnologizare si dezvoltare a retelelor de apa potabila, apa uzata si a statiilor de epurare din Slatina, Scornicesti, Potcoava, Piatra Olt si Draganesti-Olt.

Proiectul se va desfasura pe parcursul mai multor ani si este alcatuit din mai multe etape. Conform directorului tehnic al Companiei de Apa Olt, Alin Preda, proiectul va fi finalizat in anul 2021. Lucrarilor de modernizare, care presupun lucrari la retelele de apa, canalizare si statii de epurare, vor fi gata, in mare parte, pana in anul 2013. Valoarea totala a investitiei este de 73 milioane de euro.

Proiectul este realizat pe mai multe componente si anume:

  • partea de dezvoltare a retelei de apa si canalizare (aceasta cuprinde trei contracte, unul pentru Slatina, unul pentru Scornicesti si Potcoava si altul pentru Draganesti si Piatra Olt);
  • reabilitarea si extinderea surselor de apa si a statiilor de epurare (cuprinde trei contracte, unul pentru sursa de apa din Slatina, altul pentru statia de epurare Slatina si al treilea pentru surse de apa si statii de epurare pentru celelalte patru orase);
  • a treia componenta se refera la diverse achizitii
  • asistenta tehnica.

Proiectul de modernizare a infrastructurii la apa si canal a fost trimis Comisiei Europene la sfarsitul lunii mai. Reprezentantii CAO considera ca in cel mai scurt timp (pana la sfarsitul lunii august) vor primi aprobarea pentru demararea lucrarilor.

Potrivit reprezentantilor CAO, in acest an se vor efectua lucrarile pentru reabilitarea retelei de apa si canalizare in toate cele cinci orase, iar anul viitor se vor realiza lucrarile la reabilitarea si extinderea surselor de apa si a statiilor de epurare.

Valoarea proiectului ajunge la 73 de milioane euro, din care Slatina va beneficia de peste 40 milioane de euro, orasul Draganesti – 12 milioane euro, Scornicesti si Potcoava – 12 milioane euro, si Piatra Olt – sase milioane euro.
Directorul tehnic al CAO afirma ca din cele 73 de milioane de euro, aportul consiliilor locale si a Consiliului Judetean va si de peste 1.2 milioane de euro.

Sursa: Gazeta de Olt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.