Garantii pentru creditele destinate IMM-urilor si in 24 de ore

In scopul facilitarii accesului intreprinderilor mici si mijlocii la finantare, inclusiv din fonduri europene, precum si pentru dezvoltarea colaborarii cu institutiile financiare partenere, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii a elaborat doua noi produse de garantare: Garantia expresa, irevocabila si neconditionata si Garantia emisa in baza Plafonului de garantare.

Aceste produse de garantare, aflate in faza de implementare in parteneriat cu bancile comerciale, permit IMM-urilor accesul mai usor la un credit bancar, asigurand intr-un procent de pana la 80% completarea garantiilor proprii si vin in sprijinul institutiilor financiare in contextul cerintelor solicitate acestora prin reglementarile BNR referitoare la alinierea institutiilor financiare la prevederile Acordului Basel II.

Noile produse au ca avantaje reducerea costurilor aferente produselor de finantare ca urmare a:

– reducerii semnificative a timpului de procesare a solicitarilor de garantare;

– reducerii costurilor de provizionare aferente finantarilor garantate de Fond datorita caracterului expres, irevocabil si neconditionat al garantiei si al faptului ca plata garantiei se face in procent de 100% din soldul garantiei, in termen de 15 zile de la primirea Cererii de plata.

Un avantaj specific Garantiilor emise in baza Plafonului de garantare este acela ca aceste garantii sunt emise in maxim 24 de ore, in baza unei notificari transmise de banca, fara a fi necesara prezentarea altor documente.

Avantajele noilor produse se aplica si in cazul garantarii creditelor bancare destinate co-finantarii proiectelor selectate de autoritatile de implementare a schemelor de finantare sustinute din fonduri europene.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.