Regiunea Sud Muntenia are o strategie de inovare

In data de 20 iunie a avut loc Conferinta Finala a Proiectului RIS/InnSoM, implementat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si finantat de Comisia Europeana. Scopul conferintei a fost acela de a se prezenta intreaga activitate desfasurata in cadrul proiectului precum si rezultatul sau “Strategia de Inovare Regionala 2008 – 2013”.

In urma implementarii proiectului a reiesit strategia de inovare regionala care are ca viziune “sprijinirea dezvoltarii durabile a regiunii Sud Muntenia in contextul economiei bazate pe cunoastere, prin promovarea unui climat favorabil inovarii, a spriritului antreprenorial si prin stimularea cooperarii intre mediul de afaceri si cel al cercetarii in vederea valorificarii rezultatelor cercetarii”. Strategia de inovare regionala are trei prioritati:

1) Cresterea atractivitatii regionale;

2) Sprijinirea competitivitatii sistemului economic regional;

3) Promovarea si dezvoltarea antreprenoriatului autohton.

Proiectul “Innovating South Muntenia” (InnSoM) a fost finantat de catre Comisia Europeana prin intermediul Programului Cadru 6, Actiuni de Suport Specific (SSA), proiecte pentru Strategie Regionala Inovativa (RIS) in Statele Asociate. InnSoM a debutat pe 1 iunie 2005 si a avut o durata de implementare de 32 de luni, divizata in trei etape, dupa cum urmeaza:

Etapa 0 – CONSTRUIREA CONSENSULUI REGIONAL – etapa de definire a proiectului, folosita pentru activarea structurii organizationale a proiectului, construirea consensului regional asupra obiectivelor proiectului si agrearea programului de actiuni pentru urmatoarele doua etape. Durata acestei etape a fost de 12 luni.

Etapa 1 – REALIZAREA DE ANALIZE – etapa de culegere si sistematizare a infomatiilor, precum si realizarea de analize referitoare la trendurile regionale, nevoile firmelor, sistemul de sprijin al inovarii si transferului tehnologic. Durata acestei etape a fost de 12 luni.

Etapa 2 – IMPLEMENTAREA – etapa de implementare a strategiei si a planului de actiuni, precum si de elaborare a sistemului de monitorizare si evaluare. Aceasta ultima etapa a avut o durata de 8 luni.

Proiectul a avut un buget total de 454.871 Euro din care contributia financiara a Comisiei Europene a reprezentat 75%.

Documentul final va fi publicat pe pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, www.adrmuntenia.ro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.