Presedintele CJ Caras-Severin doreste un parteneriat cu primariile din judet

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a propus tuturor primariilor o colaborare stransa, avand in vedere ca, in perioada urmatoare, se pot intocmi proiecte europene care sa atraga foarte multi bani, iar de aceasta colaborare depinde startul dezvoltarii in judet.

“Perioada dintre anii 2008 – 2012, din punct administrativ, se suprapune cu finalul exercitiului bugetar al Uniunii Europene. De altfel, 2013 va fi ultimul an de finantare a exercitiului bugetar”, a explicat Frunzaverde.

In anii 2005, 2006 si 2007, Consiliul Judetean Caras-Severin a depus 26 de proiecte pe diferite finantari, ceea ce a reprezentat un exercitiu pozitiv pentru aceasta institutie, spune presedintele CJ Caras-Severin.

“Acum, prin finantare POR (Program Operational Regional) vor fi depuse alte circa opt- zece proiecte, in functie de fondurile existente, pentru obtinerea a 100 milioane de euro, pana in 2013, pe cele cinci axe. Aceste proiecte sunt ale Consiliului Judetean, prin suma localitatilor din Caras-Severin”, a afirmat Sorin Frunzaverde.

Acest lucru inseamna o colaborare foarte buna cu primariile din toate localitatile judetului, dar mai ales cu cele din mediul rural, unde nivelul de depunere a proiectelor nu a fost cel la care se putea ridica, dupa cum precizeaza Frunzaverde.

In opinia lui, conducerea CJ Caras-Severin si-a propus, pentru prima data, un astfel de parteneriat cu primariile, avand in vedere ca preocuparea cotidiana a noii conduceri o reprezinta functionalitatea Consiliului Judetean.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.