Romania urca 20 de pozitii intr-un top Forbes privind atractivitatea mediului de afaceri

Romania ocupa locul 40 in editia 2008 a topului Forbes The Best Countries For Business (Cele mai bune tari pentru afaceri), format din 121 de state, urcand astfel de pe pozitia 60 ocupata in clasamentul respectiv anul trecut.
Mediul de afaceri romanesc este, potrivit autorilor clasamentului, mai atractiv decat cel din state ca Turcia (locul 41 in top), Croatia, (42), Bulgaria (44), Grecia (53), India (64), Ucraina (75), China (79), Rusia (86) sau Republica Moldova (90).

Cele mai bune punctaje au fost inregistrate de Romania la criteriile privind liberalizarea monetara, protectia proprietatii, inovatie, coruptie si tehnologie, in timp ce birocratia, libertatea comertului si nivelul taxelor pentru corporatii au consemnat punctaje mai reduse.

Consumul si investitiile au determinat, in ultimii ani, o crestere puternica a PIB-ului in Romania (5,9% in 2007), arata autorii clasamentului.

Evolutia economica a favorizat aparitia unei clase de mijloc incipiente, insa coruptia, birocratia si inflatia continua sa fie principalele provocari ale mediului de afaceri din Romania, conform sursei citate.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.