Iasi: Sprijin financiar pentru tinerii afaceristi

Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi a anuntat lansarea unui program pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare.

Sunt finantate ideile tinerilor intre 18 si 35 de ani. In acest an, tinerii din judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Botosani, Neamt si Suceava pot primi alocatii nerambursabile de 60 mii lei pentru a-si finanta ideile de afaceri.

Programul este finantat din bugetul statului si are ca obiectiv sustinerea tinerilor in deschiderea unor afaceri pe cont propriu. In perioada 21- 25 iulie, solicitantii vor putea completa si transmite on-line formularul de preselectie care se gaseste pe pagina web a Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale.

Pot beneficia de finantare persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, asociatiile sau intreprinderile familiale si societatile comerciale care indeplinesc cerintele prevazute. Principalul criteriu este acela de a nu avea datorii atat la bugetul local, cat si la cel de stat.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.