Peste 1 milioan de euro, subventie pentru infiintarea unui loc de munca

Companiile mari care realizeaza investitii de peste 100 milioane de euro in urma carora creeaza cel putin 500 de noi locuri de munca vor beneficia de ajutoare de stat de circa 25 milioane de euro, valoarea totala a fondurilor alocate in perioada 2008-2012 fiind de 575 milioane de euro.

Acordarea ajutorului de stat pentru investitia initiala este conditionata de mentinerea acesteia in regiunea in care a fost initiata pentru o perioada minima de cinci ani de la data finalizarii proiectului.

Vor fi considerate eligibile investitiile care creeaza cel putin 500 de noi locuri de munca si depasesc echivalentul in lei a 100 milioane de euro, iar valoarea costurilor eligibile este de minim 50 milioane de euro.

Investitiile realizate in sectoarele pescuit, acvacultura, industria carbonifera, siderurgie, transport, constructii de nave maritime, fibre sintetice, productia primara a produselor agricole, cuprinse in Anexa 1 a Tratatului de constituire a Comunitatii Europene sunt excluse din acesta schema de ajutor de stat, aprobata recent de Comisia Europeana (CE).

Ajutoarele de stat care depasesc echivalentul in lei a 30 milioane euro ce intentioneaza a se acorda in regiunea Bucuresti-Ilfov, si respectiv 37,5 milioane euro in celelalte sapte regiuni se vor notifica individual Comisiei Europene.

Durata schemei de ajutor de stat este de cinci ani, respectiv 2008-2012, cu posibilitatea prelungirii, pana in 2013. Prelungirea schemei se va face numai dupa notificarea CE si obtinerea aprobarii acesteia, inainte de expirarea duratei initiale a schemei.

Numarul maxim estimat de beneficiari de ajutor de stat este de 20 companii, numarul mediu anual fiind de patru intreprinderi.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.