Peste 6.500 de fermieri solicita subventii pentru cresterea bovinelor

In data de 15 iulie 2008 a fost ultima zi s-au depus dosarele pentru obtinerea subventiilor pentru cresterea bovinelor. Pana la aceasta data au fost depuse peste 6.500 de cereri pentru subventii.

In decursul acestui an s-a modificat procedura de acordare a subventiilor in zootehnie. Una dintre modificari este reprezentata de necesitatea unei declaratii pe proprie raspundere a solicitantului ca nu are datorii la bugetul de stat si la nivel local.

De prima pe exploatatia de bovine vor beneficia producatorii agricoli care au primit fonduri anul trecut prin schema de plati nationale directe complementare. De asemenea, vor primi fonduri si producatorii agricoli care detin exploatatii infiintate intre 1 februarie 2007 si 31 ianuarie 2008.

Suventiile vor fi acordate, incepand cu 16 august pentru exploatatiile de bovine, si incepand cu data de 16 septembrie pentru efectivele de ovine sau caprine, in ordinea depunerii cererilor.

Anul trecut, subventia pentru bovine a fost in suma de 490 lei pe animal, iar cea pentru ovine si caprine de 35 lei pe animal.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.