7.000 de ieseni, beneficiari ai unor proiecte PHARE de asistenta sociala

Pentru 10 dintre cele 15 proiecte ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) s-a obtinut finantare prin PHARE.

Aceste proiecte, cu o perioada de derulare de 12 luni, UE a alocat suma de 1,17 milioane de euro. Proiectele au presupus acordarea, sub diferite forme, de sprijin pentru tineri si copii defavorizati de soarta, dar si pentru parintii acestora. Astfel, din judetul Iasi, au beneficiat de proiectele DGASPC aproximativ 7.000 de persoane.

Unele proiecte au implicat infiintarea un numar de 6 centre zonale de sprijin, centre care au atras mai mult de 5.000 de copii saraci din mediul rural si familiile acestora.

Alte proiecte au presupus realizarea unei echipe mobile pentru 200 de copii cu handicap. Echipele au fost formate dintr-un asistent social, un psiholog, un medic, un kinetoterapeut si o masina speciala, pentru deplasarea la domiciliul copiilor.

De asemenea, au fost implementate si proiecte care au presupus realizarea de locuinte protejate pentru tinerii cu handicap din Harlau, dar si construirea unui centru de zi pentru copiii delincventi si predelincventi si a unuia pentru copiii supradotati.

Florin Ion, directorul DGASPC, declara ca desi proiectele s-au incheiat, vor fi sustinute in continuare, timp de cel putin 3 ani, pentru ca rezultatele au fost foarte bune. De altfel, numarul beneficiarilor este mai mare decat cel estimat initial. Dificultati intalnim la selectarea asistentilor sociali.

De asemenea el mentioneaza ca numai in cele 6 centre zonale sunt 18 asistenti, pentru care a trebuit sa organizam concursuri de mai multe ori, tinerii specializati in aceasta meserie nedorind sa munceasca in mediul rural.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.