Fermierii ieseni se familiarizeaza cu politicile agricole europene

In cadrul judetului Iasi, un numar de 12 comune beneficiaza de un program de consultanta gratuita, acesta avand ca scop intelegerea politicilor agricole din spatiul Uniunii Europene.

Seminariile din cadrul programului au debutat in comunele Costuleni si Sipote. De asemenea, vor fi organizate seminarii si in localitatil Popesti, Deleni, Miroslovesti, Prisecani, Stolniceni Prajescu, Tibanesti, Voinesti, Vladeni si Pascani, programul urmand sa se incheie pana in mai 2009.

Camelia Apetroaie, consilier superior la OJCA Iasi a declarat ca proiectul implementat deja in comunele Costuleni si Sipote face parte din programul “Seminarii si dezbateri pentru cunoasterea si intelegerea practicilor agricole de catre publicul larg in domeniul dezvoltarii rurale”. Acesta a fost propus de Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola (OJCA) Iasi.

Programul presupune realizarea de seminarii si dezbateri, avand ca scop cresterea gradului de informare privind Politica Agricola Comuna (PAC), cresterea increderii fata de institutiile si mecanismele prin care se aplica programele de sustinere si finantare ale Uniunii Europene.

De asemenea, prin intermediul acestui program sa se faca cunoscute avantajele si eficienta modelului european de agricultura si intelegerea lui, mediatizarea legislatiei privind oportunitatile de finantare, standardele europene si structurile organizatorice pentru valorificarea productiei si stimularea populatiei rurale de a pastra si promova valorile culturale ca mestesugurile, traditiile si obiceiurile locale.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.