Consiliul Judetean Alba imparte 3,5 milioane lei

In ultima sedinta a Consiliului Judetean Alba s-a votat alocarea de fonduri in valoare de 3,5 milioane de lei catre 57 unitati administrativ-teritoriale.

Astfel, vor primi fonduri un municipiu, cinci orase si 51 de comune. Aproximativ 25% din suma totala va fi repartizata catre sase localitati urbane.

Suma cea mai mare, de 350.000 lei, va fi repartizata municipiului Blaj, pentru realizarea a doua obiective de investitii, si anume: eabilitarea sistemului rutier din zona industriala a municipiului si dezvoltarea infrastructurii prin extinderea sistemului de canalizare, construirea unei statii de epurare si modernizarea unor strazi.

Orasului Abrud i s-a alocat suma de 100.000 lei pentru realizarea a trei obiective, si anume: sistem de colectare selectiva si amenajare statie de transfer si modernizarea sistemului de alimentare cu apa.

Aceeasi suma va fi obtinuta si de administratia locala din Baia de Aries, pentru proiecte privind reabilitarea iluminatului public si amenajarea accesului pietonal catre biserica ortodoxa.

Tot 100.000 lei s-au alocat orasului Campeni, pentru asfaltarea DC141 Campeni – Valea Bistrii, pentru asfaltarea DC96 Campeni-Certege si pentru cofinantarea lucrarilor pentru realizarea canalizarii pe strada Motilor.

De asemenea, orasele Teius si Zlatna au primit fiecare, aceeasi suma, in valoare de 100.000 lei, fonduri ce vor fi alocate proiectelor locale.

Referitor la localitatile rurale, fondurile cele mai mare au fost alocate catre Ighiu (220.000 lei), pentru proiectele de alimentare cu apa si canalizare, Craciunelul de Jos va primi suma de 120.000 lei pentru proiecte privind iluminatul public, pietruirea de drumuri si poduri si reabilitarea caminului cultural.

De asemenea, localitatile Alba si Avram Iancu vor primi fiecare, suma de 100.000 lei. Celelalte comune vor primi fonduri, cu valori cuprinse intre 20.000 si 80.000 lei.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.