Fonduri de 400.000 lei pentru dezvoltarea a 11 IMM-uri iesene

Din judetul Iasi, un numar de 11 intreprinderi mici si mijlocii vor beneficia de finantari nerambursabile de peste 400.000 lei prin intermediul “Programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata”.

Programul a fost elaborat si pus in practica de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

Dosarele pentru acest program mai pot fi depuse pana la terminarea fondurilor disponibile, in valoare de 14.7 milioane lei.

Anghel Ficu, directorul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi a declarat ca cele 11 firme iesene s-au inscris in cadrul acestui program incepand cu aprilie, iar fondurile solicitate pana in prezent se ridica la 404.000 lei.

Fiecare beneficiar va putea obtine un sprijin financiar in valoare de maxim 50.000 lei. De asemenea, grantul va avea fi de maxim 60% din cheltuielile eligibile a proiectelor.

Obiectivul Programului este acela de a facilita dezvoltarea si sprijinirea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, cat si sprijinirea societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate de a desfasura activitati economice in mod independent.

Acestora li se poate facilita accesul la achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, mijloace moderne de evidenta a gestiunii si promovarea activitatilor.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.