MCTI: Proiectele depuse nu acopera banii UE disponibili pentru sprijinirea accesului la broadband

Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul MCTI anunta ca termenul limita pana la care mai pot fi depuse proiecte in cadrul operatiunii 3.1.1 “Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe” este 22 august, ora 16.00.

Pana acum s-au inscris 191 de proiecte, in valoare de 27 milioane lei, dar acestea nu reusesc sa acopere toata suma disponibila pentru acest apel de proiecte, informeaza MCTI.

Prin urmare, potentialii beneficiari, care pot fi IMM-uri sau ONG-uri, mai au la dispozitie mai putin de trei saptamani pentru a solicita o finantare nerambursabila in cadrul Domeniului Major de Interventie I “Sustinerea utilizarii Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor”, Operatiunea 3.1.1 “Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe”, valoarea maxima a finantarii acordate fiind de 82.000 lei.

Potrivit MCTI, cheltuielile minime obligatorii implica achizitionarea unui calculator, impreuna cu sistemul de operare, pachetul software tip office si o aplicatie antivirus.

La acestea se mai adauga o imprimanta si semnatura electronica, precum si cheltuielile de conectare la Internet broadband si cheltuielile pentru achizitionarea unui website de prezentare a companiei/ONG-ului, in cazul in care solicitantul nu are deja unul.

Mai multe detalii despre conditiile de eligibilitate pentru obtinerea finantarii si despre modalitatile de completare si transmitere a aplicatiei pot fi accesate in ghidul solicitantului aferent operatiunii 3.1.1 “Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe” sau pe site-ul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale.

Inregistrarea proiectelor se face la adresa http://www.fonduri.mcti.ro, iar depunerea lor se va face in termen de trei zile lucratoare de la inscriere, la registratura MCTI.

Sursa: MCTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.