IMM-urile din Moldova au depus proiecte in valoare de zece milioane de lei

La OTIMMC Iasi au fost depuse 174 de proiecte, avand o valoare totala de 9,65 milioane de lei. Acestea au fost depuse pentru diferite programe ce asteapta finantare de la Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) iesene pot beneficia de diverse fonduri nerambursabile.

Pentru acestea, trebuie completat un formular de preselectie si transmis online pe pagina web a Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi.

Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, si anume un numar de 86 de proiecte, in valoare totala de 4.3 milioane lei.

Prin intermediul acestui program, beneficiarii eligibili vor primi fonduri nerambursabile, in valoare de 60% din bugetul proiectului, suma ce nu va depasi insa valoarea de 50.000 lei.

In cadrul Programului pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit vor obtine finantare 36 de proiecte, in valoare de circa 3.6 milioane lei.

Acest program a fost lansat cu scopul de a creste competitivitatea si capitalizarea IMM-urilor, realizandu-se astfel o mai buna consolidare a capitalului si a competitiei la care sunt supuse aceste societati pe piata unica.

In cadrul acestui program se poate obtine o suma maxima de 100.000 de lei per beneficiar.

Al treilea program este reprezentat de Programul pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la serviciile de instruire si consultanta. In cadrul acestui program, 10 firme iesene vor primi suma de 150.000 lei.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.