Maramuresul risca sa piarda banii europeni

Un proiect de peste 40 de milioane de euro risca sa piarda finantarea europeana. Autoritatile maramuresene nu au gasit locatii pentru doua rampe ecologice.

Proiectul cu finantare din fonduri europene prevede amplasarea a doua depozite ecologice pentru colectarea si selectarea gunoiului, una in nordul judetului Maramures si cealalta in zona sudica.

Pana acum insa, autoritatile maramuresene nu au fost in stare sa gaseasca o locatie potrivita pentru acest proiect, riscand astfel sa piarda finantarea europeana.

Initial s-a discutat ca, in partea de sud a judetului, rampa sa fie amplasata pe teritoriul comunei Recea, apoi la Satulung, pentru ca ulterior sa se opteze pentru Somcuta Mare.

Niciuna din aceste variante nu a fost insa agreata de administratiile locale, fiind nevoie de amanari repetate.

Demersurile pentru a gasi zona potrivita pentru rampa din nordul judetului au avut un parcurs similar.

Aici, prima optiune a fost Bocicoiu Mare, urmata de comuna Petrova pentru ca, in cele din urma, sa se ajunga la Viseu de Sus.

Dupa ce autoritatile locale si-au dat acordul pentru aceasta ultima varianta, si aceasta locatie a fost respinsa, din cauza faptului ca zona este inundabila.

Grazziela Bolma, seful Biroului de Urbanism al Consiliului Judetean Maramures a afirmat ca locatiile pentru cele doua depozite ecologice exista, insa nu pot fi facute publice.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Emil Marinescu, a declarat ca, in urma cu doua saptamani, s-a decis ca rampa din nord sa fie construita in localitatea Giulesti, insa se asteapta decizia Consiliului Local.

Pentru zona sudica, Consiliul Local din comuna Recea a adoptat deja o hotarare.

Aplicarea ei ar putea fi insa tergiversata de lipsa acordului din partea administratiei locale din Coltau, comuna vecina care trebuie sa asigure drumul de acces.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.