Firmele se lupta cu concurenta din UE

Circa 90% din rapoartele financiare ale firmelor romanesti prezinta aspecte care au nevoie de analiza si de consultanta, potrivit lui Victor Kevehazi, senior partener al KPMG Romania.

“Vom vedea o prima runda de probleme legate de dificultatea de a reactiona eficient la concurenta”, a declarat Kevehazi, raspunzand unei intrebari privind cresterea “mortalitatii” firmelor ca efect al aderarii la UE.

“Companiile romanesti vor avea nevoie de un tip de consultanta investigativa pentru a gasi solutii si de audit pentru a obtine credite de dezvoltare ieftine”, a precizat Kevehazi. Daniela Nemoianu, partener in cadrul KPMG, a observat “o inertie a companiilor in implementarea noilor standarde corporatiste prevazute de lege”.

Statele care au aderat in 2004 au fost “invadate de o serie de investitori, pentru ca erau locatii sigure si aveau legislatie europeana”, a spus Frank Dostalek, presedintele KPMG pentru Europa Centrala si de Est. “Doar daca Romania aplica legislatia europeana vom vedea aici aceleasi oportunitati ca in celelalte state”, a adaugat Dostalek.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.