The Norway Grants Call 2019 – Proiecte Colaborative de Cercetare Pre-anunţ competiţie

ghid.jpg

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), împreună cu Partenerii de Program Donori, Research Council of Norway (RCN, Norvegia) şi RANNIS (Islanda), va lansa al doilea apel de propuneri de proiecte din cadrul Mecanismelor Financiare SEE & Norvegian 2014-2021.

Apelul de propuneri de proiecte, care va deveni public în luna septembrie 2019, va viza cercetarea fundamentală şi aplicativă în urmatoarele arii tematice1:

  • Energie
  • Mediu
  • Sănătate
  • Ştiinţe Sociale şi Umaniste, inclusiv studii de gen şi studii privind incluziunea socială
  • TIC
  • Biotehnologie

Cercetătorii sunt încurajaţi să înceapă discuţiile privind posibile proiecte cu potenţialii parteneri, în vederea construirii de consorţii şi a pregătirii propunerilor de proiecte. Pentru identificarea posibililor parteneri din Norvegia, este disponibilă o bază de date de cautare a partenerilor aici:
https://www.forskningsradet.no/en/apply-for-funding/international-funding/eos-midlene/eea-and-norway-grantspartner-search/.

Apelul de propuneri impune ca proiectele să fie depuse de către un consorţiu alcătuit din cel puţin o entitate legală din România şi una din Norvegia. Promotorul de Proiect va trebui să fie o organizaţie de cercetare eligibilă din România2. Partenerii eligibili pot fi organizaţii de cercetare sau companii cu sediul în România sau în Norvegia.

Bugetul total al competiţiei este de 24.687.500 euro. Suma minimă a unui grant pentru care se poate aplica este de 500.000 euro, iar cea maximă este de 1.200.000 euro (tbc).

Durata unui proiect poate fi până la 36 de luni, cu posibilitatea de a se extinde cu încă 6 – 9 luni, dar fără a depăşi data de 30 aprilie 2024.

Apelul de propuneri de proiecte se desfăşoară într-o singură etapă. Propunerile, elaborate în limba engleză, trebuie să fie depuse electronic, pe platforma online https://uefiscdi-direct.ro (disponibilă după lansarea apelului).

Propunerea de termen limită pentru depunerea proiectelor este luna decembrie 2019.

Anunţul privind proiectele selectate va fi făcut până în luna iunie 2020.

Întâlnirile de informare cu potenţialii aplicanţi vor avea loc în primele două săptămâni după lansarea apelului de propuneri de proiecte.

Al doilea apel pentru granturi de mobilităţi finanţate din Fondul Bilateral va fi lansat la sfârşitul lunii iulie 2019, cu scopul de a permite crearea de parteneriate între cercetătorii din România şi din Norvegia.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.