Cladirile din centrul istoric al Botosaniului vor fi reabilitate cu bani europeni

Un numar de 17 imobile din centrul istoric al municipiului Botosani vor fi refacute in baza unui proiect de 7,16 milioane de euro, finantat de Uniunea Europeana (6,21 milioane de euro) si Consiliul Local (950.000 de euro).

Lucrarile, care incep in aceasta saptamana, sunt incluse in Programul PHARE CES 2006 al Comunitatii Europene si constau in consolidarea, refacerea fatadelor si racordarea la utilitati pentru 17 cladiri, refacerea infrastructurii de alimentare cu apa, refacerea infrastructurii de canalizare, iluminat public, refacere imbracaminte strazi, refacere zona pietonala, precum si amenajarea a doua parcari.

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur a declarat ca lucrarile, conform contractului semnat intre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei si firma constructoare, se intind pe un an si opt luni.

Cu sistarea lucrarilor pe perioada de timp rece, se estimeaza ca ele vor dura doi ani. Se va lucra pe etape, pe sectoare, iar fiecare sector, in functie de complexitatea lucrarii, va dura doua pana la patru luni.

Cladirile reabilitate sunt in proprietatea Consiliului Local, iar chiriasii acestora au fost evacuati temporar. Persoanele fizice au primit locuinte sociale, iar comerciantii vor primii spatii provizorii pentru derularea afacerilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.