Fondurile pentru subventionarea motorinei au fost majorate

Guvernul a alocat miercuri, 13 august, 49,2 milioane de lei pentru subventionarea motorinei utilizate la lucrarile de infiintare a culturilor din toamna acestui an. Suma totala alocata in acest scop, in 2008, se va ridica astfel la 109,2 milioane de lei.

Ministerul Agriculturii apreciaza ca, prin utilizarea acestui sprijin financiar, vor fi infiintate in toamna anului 2008 circa 1,3 milioane de hectare de culturi, adica 38% din suprafata estimata a se infiinta in toamna acestui an.

Printr-o hotarire adoptata in luna martie, Guvernul a decis subventionarea cu un leu pe litru a pretului motorinei utilizate pentru lucrarile mecanice de infiintare a culturilor agricole in anul 2008, suma alocata prin HG 277/2008 fiind de 60 de milioane de lei.

In prima etapa de acordare a sprijinului financiar producatorilor agricoli, prin care s-a finantat infiintarea culturilor de primavara, numarul beneficiarilor a fost de 67.000, pentru o suprafata de circa 1,5 milioane de hectare, care reprezinta 35% din suprafata infiintata in primavara anului 2008.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.