Proiect european pentru gestionarea deseurilor la Dorohoi

Primaria municipiului Dorohoi a lansat pe 19 august un proiect de gestionare a deseurilor, in baza unei finantari europene de 1,5 milioane de lei.

Proiectul, intitulat “Sistem performant de gestiune a deseurilor in Dorohoi”, are ca scop colectarea selectiva a deseurilor in vederea reducerii cantitatii depozitate in municipiul Dorohoi, dar si din comunele Broscauti si George Enescu.

De asemenea, proiectul urmareste si imbunatatirea capacitatii autoritatilor publice locale ale celor trei localitati de a contribui la protectia mediului.

“In prezent, colectam gunoiul menajer si il depozitam in groapa de la marginea orasului. Dupa implementarea acestui proiect, groapa va fi inchisa si putem dezvolta o adevarata industrie pe langa aceasta statie de sortare a gunoiului. Suntem prima administratie din judet care implementam un asemenea proiect de mediu si consideram ca avem, in primul rand, un castig ecologic”, a afirmat viceprimarul municipiului Dorohoi Sorin Clim.

Programul de finantare are in vedere un set de investitii in infrastructura de gestionare a deseurilor si elaborarea unei strategii de promovare si constientizare a populatiei din zona. In baza lui, autoritatile locale vor achizitiona mai multe autospeciale de colectare a gunoiului si vor amenaja 27 de platforme de colectare a acestuia, care vor fi racordate la retelele de apa si de canalizare ale localitatii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.