PD-L: PNL pregateste faza a II-a a mitei electorale

Liderii democrati acuza Guvernul Tariceanu ca, la fel ca inaintea alegerilor locale din iunie 2008, pregateste o alocare a banilor publici catre acele administratii locale care sa-i ajute pe liberali in campania pentru parlamentare, folosind resursele in scop de mita electorala.

PD-L acuza PNL ca pregateste o mita electorala prin alocarile publice de bani, practica care ar fi fost utilizata si la alegerile locale din iunie 2008. “O asemenea situatie se pregateste a se repeta si in toamna acestui an pentru alegerile parlamentare. PNL pregateste o noua alocare de fonduri guvernamentale din bani publici, cu preponderenta catre primarii PNL si de cumparare a primarilor de la alte formatiuni politice, pentru atragerea lor in campanie alaturi de candidatii PNL”, a afirmat liderul PD-L, Emil Boc.

El a prezentat modul in care au fost repartizate fondurile guvernamentale catre teritoriu inaintea scrutinului din iunie 2008. PNL a primit 42,42%, desi inaintea alegerilor locale, liberalii aveau doar 22% dintre primarii; PSD-ului i s-au alocat 34,46% din suma la o pondere de 33% primari, PD-L-ului i s-au dat numai 6,45% la o pondere de 27%, UDMR-ului i s-a dat 6,15% la o pondere de 6%. Primarii altor formatiuni, circa 12%, au primit aproximativ 5,7%. Boc a mai subliniat ca primarii democrat-liberali guvernau inainte de algeri, de fapt, 62% din populatie.

Potrivit lui Boc, alocarile Guvernului au reprezentat mita electorala si din perspectiva faptului ca au fost date unor primarii conduse de oameni de la PD-L pentru a-i convinge sa candideze in alegerile locale pentru PNL, cu referire la localitati din judetele Galati, Cluj, Iasi si Maramures. Liderul PD-L a conchis ca, atit in 2007, cit si in 2008, Guvernul Tariceanu, “In complicitate” cu PSD, au folosit banii publici ca mita electorala, practica preluata din timpul guvernarii social-democrate.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.