DNA a pus ochii pe “caracatita” PSD

In perioada de glorie a PSD, fonduri europene consistente au ajuns cu usurinta la odraslele bosilor organizatiei din Suceava, care au demarat astfel o afacere banoasa. Ioan Dan Cusnir, fiul fostului prefect PSD de Suceava, Maria Narcisa Mirza, fiica actualului presedinte PSD al Consiliului Judetean, si Catalin Traian Gemanar, fiul directorului unei firme de constructii abonata la fondurile publice, au pus mana pe fonduri PHARE pentru un proiect pe care nu l-au respectat. Daca pe vremea cand parintii lor conduceau judetul institutiile statului s-au sfiit sa actioneze, zilele acestea cei trei tineri dau declaratii care incep cu “subsemnatul” la DNA.

Ofensiva tinerilor afaceristi a avut loc in 2002 prin societatea Geamacu Group SRL, iar suma obtinuta s-a ridicat la 2,726 de miliarde de lei vechi. Contractul de finantare a fost simplu. Agentia de Dezvoltare Nord-Est punea la dispozitie 40a din fondurile europene nerambursabile, iar firma Geamacu SRL trebuia sa vina cu restul de bani, sa achizitioneze utilaje si sa creeze 20 de locuri de munca pana in august 2003. Comisarii de la Garda Financiara au constatat ca planurile de pe hartie nu au fost puse si-n practica.

Termenul stabilit pentru indeplinirea conditiilor puse de Agentia de Dezvoltare Nord-Est a fost anul 2003. Firma nu a mai fost de gasit insa in acel an pentru ca si-a schimbat denumirea in RG Holtz Company SRL, tot Cusnir junior fiind numit administrator. Capacul la povestea fondurilor nerambursabile a fost pus de scutirile la impozitul pe profit. Motivul invocat: societatea isi “desfasura” activitatea in zona defavorizata Bucovina. In perioada 2003-2005, firma RG Holtz Company SRL a beneficiat de astfel de facilitati, iar suma scutita s-a ridicat la trei miliarde de lei. Dupa cercetarile politistilor, procurorilor si comisarilor de la Garda Financiara, dosarul “Geamacu-RG Holtz Company” a fost inaintat la DNA.

Sursa: , Evenimentul Zilei online, autor Tiberiu Lovin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.