Proiect Iasi-Soroca cu finantare europeana

Autoritatile judetene vor derula un proiect de dezvoltare economica cu finantare europeana. Astfel, conducerea Consiliului Judetean va implementa prin Programul de vecinatate Romania-Republica Moldova, Phare 2006, proiectul “Initiativa pentru dezvoltare economica prin actiune locala- IDEAL”.

“Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea capacitatii administratiei publice locale de promovare a cooperarii transfrontaliere pentru dezvoltare locala”, a precizat purtatorul de cuvant al CJ, Sebastian Tataru.

Plenul CJ va decide in aceasta saptamana alocarea contributiei autoritatilor judetene, care se ridica la aproximativ 14.000 de euro. Intregul proiect este evaluat la peste 124.000 de euro.

In cadrul proiectului vor fi instruiti functionari din peste 20 de comune precum Trifesti, Victoria, Golaesti, Plugari, Raducaneni, dar si din Consiliul raional Soroca. In cadrul proiectului se intentioneaza realizarea unor instrumente pentru promovarea economiei locale atat din judetul Iasi, cat si din Soroca.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.