Inca 86 de milioane de lei pentru parcuri

Autoritatile locale pot accesa fonduri nerambursabile in valoare de 86 de milioane de lei pentru constructia de parcuri in orase. Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a deschis o noua linie de finantare in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.

Conform hotararii adoptate de Executiv in acest sens saptamana trecuta, programul va fi continuat prin alocarea a 86 de milioane de lei, reprezentand fonduri nerambursabile.

Banii provin de la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), institutie pe a carei pagina de internet pot fi gasite si ghidul de finantare, precum si criteriile de selectie. Potrivit acestui document, proiectele din localitatile care au un numar mare de locuitori vor avea prioritate.

De asemenea, solicitarile de finantare pentru plantarea de copaci pe o suprafata mare au mai multe sanse de finantare. “Responsabilitatea noastra, a autoritatilor centrale si locale, este de a oferi cetatenilor Romaniei conditii de viata mai bune, aer mai curat, mai ales in mediul urban, si zone verzi pentru locuitorii oraselor.

Invit autoritatile locale sa depuna proiecte pentru a putea primi cat mai repede acesti bani”, a declarat Lucia Varga, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului.

Programul, care a fost demarat anul trecut, este proiectat pentru o perioada de trei ani cu posibilitatea prelungirii acesteia.

Acte necesare

Dosarul depus de autoritatile locale trebuie sa cuprinda:

Cererea de finantare.

Copia legalizata a hotararii Consiliului Local.

Copia certificatului de inregistrare fiscala.

Documente care sa ateste regimul juridic al terenului pe care se realizeaza proiectul.

Studiul de fezabilitate.

Proiectul tehnic.

Ghidul de finantare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.