Situatia proiectelor depuse in cadrul REGIO in Regunea Sud Muntenia

Pana la data de 28 august 2008 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost depuse 73 de proiecte prin care se solicita finantare nerambursabila prin Regio ( Programul Operational Regional).

Din cele 73 proiecte depuse, 2 au fost respinse. Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale Regio si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare este urmatoarea:

Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere ( buget 197,96 milioane de euro).

Domeniul 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbana. Acest domeniu inca nu este activ. Ghidul solicitantului a fost lansat spre consultare publica pe 14 mai 2008. NICIUN PROIECT DEPUS LA NIVELUL REGIUNII SUD MUNTENIA.


Axa Prioritara 2
: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale ( buget 124,76 mil. euro).

Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura. Pana in prezent au fost depuse 17 proiecte din care 1 respins.
Cele 15 proiecte ramase in curs de evaluare au un buget total de 662.623.722,38 lei din care suma de 537.991.546,17 lei este valoarea nerambursabila solicitata de catre potentialii beneficiari.

S-a semnat contractul de finantare pentru un proiect in valoare totala de 36.462.900,65 lei din care valoarea nerambursabila solicitata este de 29.423.908.41 lei.

Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. Euro) are trei domenii majore de interventie:

Domeniul major de interventie 3.1.Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate -24,70 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS

Domeniul major de interventie 3.2.Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale -14,16 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS

Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta -14,16 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS

Domeniul major de interventie 3.4 Reabilitarea/ modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – 40,54 mil. Euro. NICIUN PROIECT DEPUS

Axa prioritara 4 – Sprijinirea mediului de afaceri regional si local ( buget 113,22 mil. Euro).

Domenul major de interventie 4.1. Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala. Pana in prezent a fost depus un proiect in valoare de 84.999.871 lei din care suma de 41.702.113 lei este valoarea nerambursabila solicitata de catre aplicant.

Domeniul major de interventie 4.2 – Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati. NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. Pana la data de 16 iunie au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia in valoare totala de 67,479,028. 27 lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata 45,535,157.56 lei). Au fost respinse 28 de proiecte in urma verificarii conformitatii administrative si eligibilitatii, iar 26 proiecte sunt in curs de evaluare tehnica si financiara.

Axa prioritara 5 – Dezvoltarea si promovarea turismului ( buget 101,86 mil. Euro)

Domeniul major de interventie 5.1. Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. NICIUN PROIECT DEPUS.

Domeniul major de interventie 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. UN PROIECT RESPINS.

Domeniul major de interventie 5.3. Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica. Pentru acest domeniu alocarea financiar este distribuita la nivel national iar organismul intermediar ce se ocupa de acest domeniu este Ministerul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.