Nebunia subventiilor pentru fermierii ieseni

O parte dintre fermierii ieseni inca nu si-au primit subventiile de la UE aferente platii directe la hectar in valoare de 50,05 euro pentru anul trecut, nici pana in ziua de azi. Termenul final pentru plata subventiilor era 31 iulie.

Potrivit reprezentantilor Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Iasi 130 de fermieri ieseni inca nu au situatia clarificata. “Avem un numar de 30 de fermieri care inca nu calculatiile facuta pentru o suprafata de sub 100 de hectare, dar care vor fi finalizate in cursul zilei de azi si un numar de 100 de fermieri care nu au banii din cauza unor nereguli intilnite la conturi”, ne-a declarat Cristi Orhean, sef birou centru local din cadrul APIA Iasi.

Potrivit acestuia cei 30 de fermieri nu au calculatia realizata din cauza suprafetelor supradeclarate, a contestatiilor si reluarii calculelor si din cauza rapoartelor intocmite la controlul pe teren. In ceea priveste numarul fermierilor cu conturile gresite acesta a fost de 725, dintre care 100 de fermieri nu si-au rezolvat inca situatia.

“Au fost gasite nereguli la buletinele de identitate care aveau CNP-urile indescifrabile, nu si-au platit taxa de administratie a contului si acest lucru a dus la blocarea acestuia. De asemeni au fost gasite conturi deschise in valuta in loc sa fie in lei si tipuri de conturi gresite la Trezorerie in care nu se puteau vira subventiile”, a adaugat Orhen.

Potrivit acestuia APIA Iasi i-a notificat pe toti fermierii pentru a-si rezolva situatia conturilor. “Am avut cazuri in care fermierul s-a dus cu cardul sa-si scoata banii si nu avea ce pentru ca avea contul gresit. Facem apel la toti fermierii sa se adreseze la centrelor locale unde au depus cererile si la bancile unde au conturile deschise pentru a-si rezolva situatia, astfel incat Trezoreria sa poata vira banii”, a incheiat Orhean.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.