Motorina scumpa ii scoate pe fermieri in strada

Fermierii ies de astazi in strada si ameninta ca vor bloca drumurile daca nu se gasesc solutii pentru reducerea pretului la motorina.

Agricultorii vor protesta in 20 de judete, inclusiv in Capitala, incepand cu ora 11, principala lor revendicare fiind reducerea pretului la motorina cu 50%.

Presedintele Federatiei Agrostar, stefan Niculae sustine ca s-a ajuns la aceasta masura ca urmare a “haosului din agricultura si a slabei capacitati de remediere a problemelor din segmentele de activitate”.

Agrostar impreuna cu Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania sustin ca au solicitat elaborarea unui act normativ prin care producatorii agricoli sa poata cumpara motorina mai ieftina cu 50%.

Potrivit legislatiei comunitare, acciza la motorina folosita in agricultura poate fi redusa de la 274,6 euro pe tona la 21 de euro.

Acest lucru poate fi realizat prin modificarea Codului Fiscal.

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, sustine ca a discutat luni cu reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) despre o noua reducere a accizei la motorina folosita in agricultura, reducere ce ar putea atinge nivelul maxim permis de Comisia Europeana, de 21 euro pe tona.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.