Motoractive Leasing si-a sporit afacerile cu 37% in primul semestru, la 110 milioane euro

Motoractive Leasing, companie detinuta de GE Money Romania, a finantat bunuri de 110 milioane euro in primul semestru, in crestere cu 37,5% fata de acelasi interval din 2007, pe fondul avansului pietei de leasing in ansamblu, a spus directorul general al companiei, Felicia Relenschi.

In primul semestru din 2007, Motoractive Leasing inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 80 milioane euro.

In primele sase luni ale acestui an, am incheiat 5.000 de contracte de leasing, fata de 4.400 de contracte in aceeasi perioada din 2007, a precizat Relenschi, care a adaugat ca in prezent Motoractive Leasing are un portofoliu de 27.000 contracte.

Seful Motoractive Leasing mentioneaza ca o mare parte a bugetului de leasing pentru acest an va fi alocat dezvoltarii portofoliului de produse, dar si pregatirii personalului de vanzari.

In ce priveste structura portofoliului pentru primul semestru, jumatate (50%) din vanzarile companiei au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme, 25% au fost reprezentate de finantari de achizitii de vehicule comerciale usoare, iar restul de 25% au reprezentat finantari pentru echipamente si vehicule comerciale grele.

Valoarea finantarilor acordate pentru achizitionarea de echipamente si camioane aproape s-a dublat anul trecut, comparativ cu 2006 si a continuat sa creasca si in acest an, potrivit sefului companiei.

Relenschi a declarat ca anul acesta intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata de leasing auto si cea a echipamentelor.

Ea a adaugat ca Motoractive Leasing vrea sa-si extinda perioada de finantare pentru echipamente si vehicule comerciale grele.

Compania mizeaza si pe segmentul de finantare a vehiculelor second-hand, motiv pentru care a lansat la sfarsitul lui 2007 un produs cu o perioada de finantare de pana la sase ani, pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Motoractive Leasing are un capital social de 27,6 milioane lei si dispune de o retea de 18 birouri in cele mai importante orase din tara.

Din august, Motoractive Leasing acorda populatiei finantari la care accepta un grad de indatorare de cel mult 70% din veniturile eligibile, dupa ce a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru normele proprii de creditare.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.