Seminarii de informare si instruire privind accesarea fondurilor europene nerambursabile

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013 (POR) in Regiunea de Dezvoltare Vest organizeaza doua seminarii de informare si instruire privind domeniile de interventie 5.1 – “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea / modernizarea infrastructurilor conexe” si 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” ale Programului Operational Regional 2007-2013.

In cadrul acestor seminarii se vor prezenta aspecte specifice privind elaborarea si evaluarea proiectelor: prezentarea criteriilor de eligibilitate, aplicanti eligibili, sume alocate, completarea cererii de finantare, etapele de evaluare si selectie ale proiectelor.

Evenimentele vor avea loc dupa cum urmeaza:

  • Resita – 9 septembrie 2008, in Sala de sedinte a Consiliului Judetean Caras-Severin;
  • Deva – 10 septembrie 2008, in Sala de Conferinte a Camerei de Comert si Industrie a judetului Hunedoara.
    in functie de domeniul de activitate, invitatii sunt asteptati sa soseasca incepand cu ora:

    11:30 solicitantii eligibili in cadrul domeniului de interventie 5.1: administratiile publice locale; administratiile publice centrale; unitatile de cult; organismele non-guvernamentale; administratiile publice locale in calitate de lider in parteneriate cu alte administratiile publice locale sau autoritati ale administratiei publice centrale, unitati de cult, ONG-uri; autoritati ale administratiei publice centrale, in calitate de lider in parteneriate cu alte administratiile publice locale sau unitati de cult; solicitantii eligibili in cadrul domeniu de interventie 5.2: unitatile administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale); unitatileadministrativ teritoriale in parteneriat; asociatiile de dezvoltare intercomunitara;

    13:00 solicitantii eligibili in cadrul domeniu de interventie 5.2: intreprinderile mici si mijlocii din domeniul turismului.

Domeniul de interventie 5.1 – “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe” finanteaza conservarea, restaurarea, consolidarea, reabilitarea si protejarea monumentelor istorice din patrimoniul cultural mondial, national si local. Alocarea financiara orientativa pentru Regiunea Vest aferenta acestui domeniu de interventie este de 24,34 milioane de euro.

Domeniul de interventie5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” finanteaza proiecte ce vizeaza:valorificarea resurselor naturale in scop turistic, diversificarea serviciilor turistice, imbunatatirea calitatii serviciilor de cazare, crearea / extinderea structurilor de agrement turistic, in scopul cresterii numaruluituristilor si a duratei sejurului. Alocarea financiara orientativa pentru Regiunea Vest aferenta acestui domeniu de interventie este de 23,89 milioane de euro.

Participarea la aceste evenimente este gratuita.

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la aceste evenimente la tel. 0256-491981, e-mail [email protected] Pentru solicitarea de informatii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati – persoana de contact: Nicoleta Popa, Consultant Implementare Program Operational Regional, e-mail: [email protected].

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.