Proiectele Primariei privind reabilitarea strazilor au fost respinse definitiv de CRESC

Municipiul nu va beneficia de nici un euro nerambursabil pe axa 2 din Programul Operational Regional. Contestatia depusa de Primarie la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE) a fost respinsa ieri.

“Contestatia a fost discutata in Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare. Contestatia a fost respinsa. S-a ajuns la concluzia ca nu au fost incalcate procedurile si nici regulamentele.

Acele proiecte ale municipiului vor putea fi depuse pe axa I, unde Iasul este pol de crestere. Daca ar fi fost vreo problema cu decizia CRESC contestata, nu am fi primit avizul de la autoritatea de management de la nivelul ministerului”, a explicat Constantin Apostol, directorul ARDNE. El a mai spus ca municipalitatea nu mai are o alta cale de atac.

Astfel, proiectele depuse de Primarie raman in continuare pe locuri codase si departe de finantarea europeana.

“Nu avem ce face. Acolo este vorba de un vot. Noi continuam sa lucram la proiectele pe care le avem”, a spus Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei.

Cele doua proiecte depuse de municipalitate aveau o valoare totata de aproximativ 24 milioane euro si vizau reabilitarea mai multor strazi din municipiu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.