Cooperare transfrontaliera pentru imbunatatirea managementului situatiilor de risc la inundatii si eroziunii malurilor

Consiliul Local Ostrov implementeaza proiectul “OSTROV-SILISTRA: ape comune, probleme comune” – Cooperare transfrontaliera pentru imbunatatirea managementului situatiilor de risc la inundatii si eroziunii malurilor, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare CBC Romania-Bulgaria 2006, in parteneriat cu Primaria Silistra, Bulgaria, Directia Apelor Dobrogea – Litoral, Romania, si Asociatia “Dobrogea Dunareana” Silistra, Bulgaria.

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la dezvoltarea durabila a zonei Ostrov – Silistra, prin imbunatatirea managementului situatiilor de risc la inundatii si eroziuni de maluri.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunitatile locale, precum si comunitatile de afaceri din Ostrov si Silistra, afectate de evenimentele cauzate de apele Dunarii – inundatii, eroziuni si alunecari de maluri. Prin proiect se vor realiza urmatoarele activitati:
– Activitati de elaborare a studiilor de fundamentare a lucrarilor hidrotehnice de protectie a malului drept al Dunarii, in zona Ostrov – Silistra, atat pe zona romaneasca (brat Ostrov), cat si pe cea bulgara, anume: studiul de gospodarire a apelor, studiile meteo si hidrologice, studiile geologice si geotehnice, studiu de impact asupra mediului, studiul de fezabilitate;
– Activitati de sensibilizare a autoritatilor locale asupra caracterului comun al problemelor de ape si creare a unei retele in acest sens;
– Activitati de sensibilizare a populatiei privind prevenirea si reactia fata de situatiile de urgenta datorate apelor;
– Activitati de stimulare a cooperarii transfrontaliere intre autoritati si alte institutii romane si bulgare.

Bugetul total al proiectului este de 159.479 Euro, din care 140.341,52 Euro reprezinta contributia Uniunii Europene. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 15 luni, incepand cu 07.08.2008.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare: Doamna Smaranda CRISAN, manager de proiect, Tel: 0241 857010, e-mail: [email protected].

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.