Societe Generale si Raiffeisen Bank, expunere de sute de milioane de euro la falimentul Lehman Brothers

Falimentul Lehman Brothers afecteaza numeroase banci europene, printre care si unele prezente, prin subsidiare, si pe piata romaneasca. Societe Generale si-a apreciat la aproximativ 479 de milioane de euro propriul risc raportat la banca de afaceri americana falimentara iar grupul austriac Raiffeisen Zentralbank are o expunere neta de 252 milioane euro la falimentul Lehman Brothers.

Foarte putine institutii financiare mari sunt neafectate de falimentul Lehman Brothers avand in vedere interdependenta pietelor financiare internationale, considera conducerea grupului financiar austriac Raiffeisen Zentralbank Osterreich, intr-un comunicat dat publicitatii. RZB se afla printre institutiile direct afectate deoarece detine creante Lehman, mai ales sub forma de obligatiuni.

Riscul net la care este expus RZB se ridica la 252 milioane euro, potrivit propriilor evaluari. RZB este nelistata, insa banca Raiffeisen International, activa in Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, este cotata la bursa din Viena.

La randul ei, Societe Generale a evaluat la 479 milioane de euro riscul sau raportat la Lehman Brothers. Acesta este compus din valoarea activelor achizitionate de pe diverse piete financiare impreuna cu grupul Lehman, estimate la aproximativ 400 milioane euro, in conditiile pietei actuale.

De asemenea, banca are o expunere neta de 76 de milioane euro, iar 3 milioane de euro reprezinta imprumuturile acordate grupului american.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.