ABN AMRO Bank Romania devine RBS Bank Romania

ABN AMRO, banca, credite

ABN AMRO Bank Romania, jucatorul plasat in 2007 pe pozitia a 12-a in piata bancara romaneasca in functie de active, se va numi, incepand cu data de 15 octombrie, RBS Bank Romania.

Royal Bank of Scotland (RBS), a doua banca britanica dupa active, care a preluat activitatea ABN Amro Bank Romania, este primul brand bancar englez din piata locala. Tranzactia prin care ABN AMRO a fost achizitionata a reprezentat cea mai mare preluare din sectorul financiar la nivel global, consortiul cumparator, format din RBS, Santander si Fortis, cheltuind 70 miliarde euro.

RBS a demarat inca din august procesul de rebranding al entitatilor detinute pe piata din Romania, prin schimbarea denumirii companiei de brokeraj. Firma de brokeraj ABN AMRO Securities si-a schimbat denumirea in RBS Securities Romania.

ABN AMRO Bank este prezenta pe piata romaneasca din noiembrie 1995. La nivel local, banca este puternic orientata catre sectorul corporate, oferind produse sofisticate clientilor cu bani. In ultimii trei ani, banca si-a facut sesizata prezenta si pe segmentul de retail.

La nivelul anului trecut, institutia de credit detinea o felie de 2,6% din piata bancara romaneasca, portofoliul de active fiind cifrat la 1,84 miliarde euro. ABN AMRO Bank Romania isi desfasoara in prezent activitatea in 15 orase.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.