Finantari de peste 840 milioane lei pentru dezvoltare rurala

Un numar de 339 de proiecte, depuse in sesiunea din luna mai, vor primi finantari nerambursabile din fondurile destinate dezvoltarii rurale, valoarea acestora depasind 841 milioane lei, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

APDRP a finalizat evaluarea celor 901 proiecte depuse in mai – cea de-a treia sesiune de depunere deschisa pe cele 3 masuri din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), dar si pe doua scheme de ajutor de stat – urmand sa incheie contractele in perioada urmatoare cu beneficiarii proiectelor declarate eligibile.

Cel mai mare numar de proiecte va fi finantat prin masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole – 216 proiecte cu o valoare eligibila de 213,34 milioane lei. Alte 30 de proiecte, in valoare de 98 milioane lei, vor fi finantate prin masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice, iar pe masura 322 – Renovarea si modernizarea satelor – au fost selectate 40 de proiecte, in valoare de 384 milioane lei.

Mai multe detalii: www.financiarul.ro

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.