Plati de 30 milioane de euro beneficiarilor de fonduri Sapard

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a platit circa 30 milioane de euro beneficiarilor de fonduri europene prin programul Sapard ale caror dosare de cereri de plata depasea 90 de zile, potrivit datelor furnizate de APDRP. Numarul proiectelor cu astfel de cereri de plata este de 233, iar valoarea totala a acestora este de 32 milioane euro.

Potrivit APDRP, suma totala care mai trebuie platita catre beneficiarii proiectelor Sapard este de aproximativ 307 milioane euro pentru un numar de 1.409 proiecte.

APDRP a reluat luni platile catre beneficiarii fondurilor nerambursabile oferite prin Programul Sapard, dupa ce Autoritatea Competenta din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor a transmis o scrisoare agentiei prin care a autorizat inaintarea solicitarilor de fonduri catre Autoritatea de Certificare si Plata.

Acest lucru a fost posibil datorita implementarii Planului de Actiune pentru remedierea deficientelor semnalate in cadrul Programului Sapard, in conformitate cu observatiile si recomandarile Comisiei Europene (CE).

Mai multe detalii: www.financiarul.ro

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.