CJ Prahova are nevoie de 250 de milioane de euro pentru planul de gestionare a deseurilor

Planul Judetean de Gestionare a Deseurilor

Consilierii judeteni prahoveni au aprobat, in cadrul sedintei de consiliu, Planul Judetean de Gestionare a Deseurilor. Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a afirmat ca pentru implementarea acestuia, in concordanta cu cerintele UE, sunt necesare investitii de 250 milioane euro.

Potrivit expunerii de motive din Hotararea de CJ, Planul Judetean de Gestionare a Deseurilor este un document strategic util pentru urmarirea fluxurilor de deseuri, pentru organizarea gestionarii acestora, inclusiv in ce priveste estimarea necesarului de investitie pentru atingerea tintelor de colectare, reciclare, valorificare si tratare a deseurilor menajere si asimilabile acestora ce revin autoritatilor locale pe plan judetean din angajamentele si obligatiile Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene.

Principalul scop al planului este de a stabili cadrul de programare judetean pentru asigurarea unui sistem de gestionare a deseurilor in conformitate cu cerintele si prioritatile nationale si ale Uniunii Europene.

Planul reprezinta obligatia legala a Consiliului Judetean Prahova, in colaborare cu Agentia Judeteana de Protectia Mediului, prin care se urmareste ca prioritati: prevenirea generarii deseurilor la sursa, reutilizarea si reciclarea acestora, utilizarea deseurilor ca sursa de energie, eliminarea finala a deseurilor prin depozitare sau incinerare si va ajuta la rezolvarea problemelor de mediu din judet.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.