Lansarea proiectului “Zestrea moldovenilor”

proiect, bani, vecinatate

Consiliul Local Lipovat, prin Centrul Cultural “Stefan Ciobotarasu”, aflat in administrarea sa, anunta lansarea proiectului intitulat: “Zestrea moldovenilor”, finantat prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006, Componenta PHARE CBC 2006, avand Cod PERSEUS: RO 2006/018-447.01.02.16.

Partenerii implicati sunt: Consiliul Local Lipovat, Consiliul Raional Leova si Consiliul Judetean Vaslui. Valoarea totala a proiectului este de 54.905,00 Euro, din care 49.405,00 Euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene.

In data de 17.09.2009 s-a semnat contractul de grant pentru acest proiect, fapt ce declanseaza implementarea proiectului pe o perioada de 10 luni.

Obiectivele specifice propuse prin proiect vizeaza reinvierea si promovarea dansului si cantecului popular ca forma de comunicare si manifestare sociala intre tineri de pe ambele maluri ale Prutului, prin infiintarea unui ansamblu folcloric si organizarea de evenimente folclorice comune ale ansamblurilor din Lipovat (judetul Vaslui – Romania) si Filipeni (raionul Leova – Republica Moldova). Grupurile tinta ale proiectului sunt constituite din elevii si tinerii din cele doua comunitati, implicati in activitatile culturale, persoanele active in domeniul cultural si membrii colectivului Centrului Cultural din Lipovat.

Activitatile principale care vor fi realizate pe parcursul proiectului sunt:

– Amenajarea spatiului necesar desfasurarii activitatilor Centrului Cultural din Lipovat;
– Constituirea ansamblului de dansuri si cantece populare “FLORI DE TEI” in comuna Lipovat;
– Organizarea si desfasurarea sezatorii “Din batrani lasate” in Republica Moldova, Raionul Leova, satul Filipeni;
– Prezentarea ansamblului de cantece si dansuri populare “FLORI DE TEI” si a partenerilor – ansamblu “LINO-LEANO” in cadrul sarbatorii dedicate “ZILEI COMUNEI”;
– Organizarea, la sediul solicitantului, in cadrul festiv, a evenimentului de finalizare a proiectului la care vor participa oficialitati locale, reprezentantii unor institutii si organizatii importante din zona si mass media locala.

Persoana de contact:
Rusu Maricel
Centrul Cultural “Stefan Ciobatarasu”, comuna Lipovat
Telefon 0235-345682
Telefon/ fax 0235-345759
E-mail: [email protected]

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.