190.000 de fermieri au primit subventii de 26 milioane de euro

190.000 de fermieri au primit pana in prezent subventiile europene pe suprafata aferente anului 2007, valoarea platilor efectuate pana in acest moment fiind de aproximativ 26 de milioane de euro, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).

Alti 77.000 de fermieri vor fi platiti pana la finele acestei saptamani, APIA solicitand fonduri la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

“Mai sunt inca 180.000 de fermieri pentru care au fost efectuate si aprobate toate controalele, acestia urmand a fi platiti pana la sfarsitul lui aprilie 2008”, precizeaza APIA intr-un comunicat.

Conform angajamentelor Romaniei fata de Comisia Europeana, in cursul lui aprilie si pana la finalizarea tuturor controalelor, vor fi platiti acei fermieri care nu au fost implicati in conflicte de supradeclarare pe niciuna dintre parcelele declarate, nu au fost sanctionati in urma controalelor efectuate si nu au facut obiectul controlului prin teledetectie.

Cele mai multe plati au fost efectuate in judetele Vaslui (18.575 fermieri), Teleorman (12.446 fermieri), Prahova (11.249 fermieri) si Dambovita (11.219 fermieri).

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.