Proiecte de 100 milioane lei pentru dezvoltare rurala la Iasi

finantare, drum

Proiectele depuse de primariile a 12 comune au fost selectate in vederea finantarii prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR). Conform datelor oferite de catre conducerea Centrului Regional de Plati (CRPDRP) Iasi, pana in prezent, opt dintre consiliile locale au semnat contractul de finantare.

“Proiectele au fost depuse pe masura 3.2.2, privind dezvoltarea, renovarea satelor, conservarea si imbunatatirea mostenirii rurale. Dintre cele depuse in luna martie, au fost selectate cinci proiecte pentru finantare. In aprilie au avut trecere patru proiecte, pentru ca in mai sa fie selectate alte trei. Pana acum au semnat contractele de finantare consiliile locale Halaucesti, Ceplenita, Ion Neculce, Tansa, Helesteni, Cotnari, Ipatele, Mosna si Sipote, care au depus proiectele in martie si aprilie. Pe masura realizarii si avizarii contractelor, vom notifica si beneficiarii cu proiecte depuse in luna mai respectiv Gorban, Dagita si Prisacani”, ne-a declarat Eugen Ticau, director CRPDRP Iasi.

Valoarea totala eligibila a proiectelor selectate se ridica la peste 105 milioane de lei, finantarea fiind de 100%.

Cel mai mare proiect selectat pana acum din Iasi, este depus de consiliul local al comunei Cotnari valoarea sa eligibila ridicandu-se la 9,49 milioane de lei.

“Contractul de finantare l-am semnat acum o saptamana, iar proiectul presupune modernizarea drumului Cotnari-Horodistea-Luparia, cu acces la cetatea geto-dacica Catalina. Vom asfalta 6 kilometri de drum si vom infiinta retea de canalizare si apa in satul Cotnari si in zona catolica”, a declarat Vasile Cretu, primarul comunei.

Proiectul s-a vrut a fi unul cat mai complex, pentru ca sansele de selectare sa fie cat mai mari. “Deja am inceput demersurile cu implementarea, in momentul de fata ocupandu-ne de realizarea caietului de sarcini. Speram ca in iarna aceasta sa achizitionam tot ce ne trebuie, pentru ca in primavara lui 2009 sa incepem lucrarile efective. Speram sa reusim finalizarea proiectului anul viitor pentru ca vrem sa mai depunem un alt proiect tot pentru dezvoltarea comunei”, a incheiat Cretu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.