Proiectele pentru obtinerea de fonduri UE in domeniul pescuitului ar putea fi depuse din noiembrie

peste, finantare, POP

Pentru suma alocata acestui an potentialii beneficiari ar avea la dispozitie mai putin de doua luni pentru depunerea proiectelor.

Programul Operational pentru Pescuit (POP) a fost aprobat de CE in luna decembrie a anului trecut si a fost lansat oficial in luna august a acestui an. De la aprobarea de catre Comisie si inceperea primirii de proiecte mai trebuie parcursi o serie de pasi pentru stabilirea detaliilor (proceduri, ghiduri ale solicitantilor, adoptarea legislatiei).

“Trebuie sa existe un cadru legislativ complet aprobat. Trebuie sa avem ghidurile, care au fost puse deja pe site, cheltuielile eligibile, procedurile. Procedurile a trebuit sa fie auditate si au fost emise recomandari, astfel ca depunerea proiectelor a fost amânata pana la implementarea recomandarilor. Speram sa inceapa depunerea din 10 noiembrie, dupa aprobarea hotararii de Guvern privind cheltuielile eligibile”, a declarat, joi, Cornelia Mihai, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, la un seminar organizat de Finmedia.

Ea a adaugat ca programul pentru pescuit este foarte diferit de Programul National de Dezvoltare Rurala, fiind mai general.

Totodata, vor exista sesiuni lunare de depunere a proiectelor.

Proiectele vor fi depuse la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), care va evalua proiectele, in timp ce platile vor fi realizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sursa: Fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.