Finantele vor crea o unitate care va monitoriza proiectele finantate din bani publici

bani publici, finante

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va crea o unitate care se va afla sub coordonarea directa a ministrului si care va monitoriza desfasurarea proiectelor finantate din bani publici, pe baza unor analize cost/beneficiu, a spus sambata secretarul de stat in MEF Eugen Teodorovici.

“In maximum doua saptamani, vom modifica Hotararea de Guvern care reglementeaza activitatea ministerului si vom include crearea unei unitati care sa monitorizeze proiectele din bani publici pe criteriul sustenabilitatii economice”, a declarat Teodorovici.

“De exemplu, daca un minister ne cere o suma pentru un proiect, ii putem aloca initial 80% din fondurile cerute si, pe masura ce acesti bani sunt cheltuiti, institutia isi poate trage si restul pana la 100%”, a adaugat el.

Secretarul de stat a precizat ca analiza s-ar putea face la nivelul agregat al bugetului, presupunand alocarea banilor in functie de proiectele prioritare.

Teodorovici a mai spus ca monitorizarea va viza in prima faza proiectele care implica sume mari, inclusiv cele care au finantare de la institutii financiare internationale precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sau Banca Europeana de Investitii (BEI).

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.