Ultimele 9 proiecte pentru mediu, finantate prin Phare 2006

mediu, natura, finantare

Un numar de 7 proiecte din cele 23 din Regiunea Nord-Vest depuse in cadrul programului Phare 2006, au obtinut finantare. Contractele au fost incheiate recent intre beneficiari, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest. Alte 2 proiecte vor fi semnate pana la sfarsitul lunii noiembrie 2008, prin realocare de sume de la alte regiuni; detaliile vor fi date publicitatii la acel moment.

Este vorba atat de proiecte de alimentari de apa si amenajari cursuri de apa cat si de proiecte de management al deseurilor. Acestea sunt finantate in cadrul „Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu” (Schema de granturi: Investitii publice in sectoarele de mediu), Phare CES 2006, care a avut termen limita de depunere 25 aprilie 2008.

Obiectivul programului este sa asigure atat asistenta tehnica cat si financiara autoritatilor publice locale sub 50.000 locuitori, responsabile cu gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Suma alocata Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord) a fost de 4,575 milioane euro in timp ce valoarea totala a proiectelor contractate este de peste 5 milioane euro.

Numele beneficiarilor, titlul si bugetul total al fiecarui proiect care a obtinut finantarea le gasiti atasat.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru un proiect este cuprinsa intre 100.000-1.000.000 euro. Fiecare beneficiar trebuie sa contribuie cu cel putin 10 %, in numerar, din bugetul proiectului. Termenul maxim de implementare este de 13 luni, pana cel tarziu la 30 septembrie 2009.

„Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, Phare CES 2006 a fost lansata in 29 februarie 2008 la nivelul Regiunii Nord-Vest si a fost urmata de lansari in fiecare judet al regiunii si de doua sesiuni de instruire dedicate potentialilor beneficiari. De asemenea, tot in sprijinul potentialilor beneficiari a functionat si un birou „help-desk”.

„Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, Phare CES 2006 este ultima care vizeaza sectorul de mediu din cadrul programelor Phare. Proiectele din sectorul mediu sunt finantate, in perioada 2007-2013, in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu.

Lista proiectelor contractate Phare CES 2006 Investitii de mediu pentru sectorul public

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top