Masuri generoase pentru combaterea crizei financiare

Premierul Tariceanu a anuntat ca a decis infiintarea unui grup de lucru la care vor participa reprezentantii Guvernului, ai BNR si ai Asociatiei Romane a Bancilor, care va realiza un plan de masuri privind asigurarea finantarii economiei “intr-un mod optim”. Reprezentantii asociatiei s-au intalnit cu premierul pentru a discuta despre impactul crizei financiare internationale asupra sistemului bancar.

Premierul a prezentat un plan de masuri elaborat de Executiv care prevede, printre altele, alocarea a minimum 10 miliarde de euro in urmatorii patru ani pentru investitii in economie, reducerea CAS cu zece puncte procentuale si alocarea a 220 de milioane de euro pentru constructia de locuinte sociale.

Tariceanu a spus ca programul privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat de Guvern, vizeaza trei prioritati: oamenii, firmele romanesti si sistemul financiar. El a insistat asupra cresterii numarului locurilor de munca. O masura vizeaza acordarea a 1.000 de euro pentru fiecare loc de munca nou creat de o firma care angajeaza o persoana ce si-a pierdut slujba de mai mult de trei luni. De asemenea, incepand cu 1 ianuarie 2009 va fi acordat un bonus de 5% pentru toti cei care isi platesc impozitele la timp.

In ceea ce priveste sistemul financiar-bancar, Tariceanu a anuntat ca va majora capitalul social al CEC cu 250 de milioane de euro in scopul finantarii IMM-urilor si agriculturii si a promis masuri pentru cresterea sustinerii IMM-urilor de catre Eximbank.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.