POR: Cate 10,98 milioane euro pentru Baia Mare, Oradea si Satu Mare

finantare, orase, centre urbane

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest anunta lansarea de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a cererii deschise de proiecte, cu depunere continua, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operational Regional “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. “Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul “Poli de dezvoltare urbana”.

Aceasta cerere deschisa se adreseaza celor 13 orase/municipii desemnate ca poli de dezvoltare urbana prin H.G. nr.998/2008 pentru desemnarea polilor de crestere si a polilor de dezvoltare urbana in care se realizeaza cu prioritate investitii din programele cu finantare comunitara si nationala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru Regiunea Nord-Vest, fondurile acestui sub-domeniu sunt adresate municipiilor Baia Mare, Oradea si Satu Mare. Pentru fiecare dintre cele trei municipii a fost alocata suma de 10,98 milioane euro.

Alocarea financiara orientativa disponibila pentru aceasta prima cerere de proiecte este de 248,51 milioane euro, la nivel national, iar pentru Transilvania de Nord este disponibila suma de 32,96 milioane.
In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:

– reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban);
– dezvoltarea durabila a mediului de afaceri;
– reabilitarea infrastructurii sociale.

Solicitanti eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale ale celor 13 poli de dezvoltare urbana, parteneriate intre acestea si judet, sau asociatii de dezvoltare intercomunitara in care acestea sunt membri.

Cererile de finantare se pot primi incepand cu data de 2 decembrie a.c., la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

Sursa: Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.