POS Mediu: S-a lansat cea de-a doua sesiune de selectie pentru Axa 4

finantare, proiecte, mediu, POS Mediu, axa prioritare

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), in calitate de Autoritate de Management pentru POS Mediu, lanseaza cea de-a doua sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii, in vederea acordarii de asistenta financiara nerambursabila in cadrul Programului Operational Sectorial “Mediu” (POS Mediu).

Proiectele trebuie elaborate in concordanta cu obiectivele si strategia de finantare aferente Axei Prioritare 4 – “Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii” a POS Mediu.

Propunerile de proiecte pot include urmatoarele categorii de activitati eligibile: elaborare/revizuire a planurilor, strategiilor si a schemelor de management al ariilor naturale protejate si alte activitati conexe (activitati preliminare masurilor concrete de investitii sau conservare), investitii in infrastructura pentru uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate, activitati privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a habitatelor in ariile naturale protejate, activitati privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a speciilor, activitati de consultare, constientizare si informare, activitati de instruire si cresterea capacitatii institutionale de gestionare a retelei de arii naturale protejate.

Data limita de transmitere a proiectelor este 30 aprilie 2009. Pentru informatii suplimentare si pentru depunerea cererilor de finantare, solicitantii se vor adresa Organismului Intermediar pentru POS Mediu din cadrul fiecarei regiuni in care este localizat proiectul.

In cazul in care proiectul vizeaza o arie protejata a carei intindere depaseste granitele unei regiuni, solicitantul va depune cererea de finantare la Organismul Intermediar din regiunea in care se afla sediul administratiei ariei naturale protejate. In cazul in care aria vizata de proiect nu are constituita structura de administrare/custodie, iar intinderea acesteia depaseste granitele unei regiuni, solicitantul va depune cererea de finantare la Organismul Intermediar din regiunea pe teritoriul careia se afla cea mai mare suprafata a ariei naturale protejate pentru care se solicita finantare. Pentru clarificari, solicitantii se pot adresa Autoritatii de Management pentru POS Mediu (e-mail: [email protected]) sau la Organismul Intermediar din Regiunea respectiva.

Mentionam ca depunerea proiectelor va fi continua (pana la data limita mentionata mai sus), iar procedura de evaluare va incepe imediat dupa depunerea acestora la Organismele Intermediare. Toti solicitantii vor fi informati in scris asupra rezultatelor selectiei de proiecte.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.