Italienii ajuta judetul Suceava sa atraga fonduri europene

Autoritatile judetene sucevene impreuna cu italienii din Abruzzo, au semnat un parteneriat de colaborare, pentru a realiza mai multe proiecte cu finantare europeana.

Intors dintr-o vizita de lucru in Italia, Presedintele CJ Suceava a spus ca s-a intalnit cu ministrul regional pentru finante publice si reforma institutionala al regiunii Abruzzo, Giovanni D’Amico cu care a cazut de comun acord sa dezvolte colaborarea economica in cadrul parteneriatului parafat in iulie 2006.

Gavril Marza a declarat ca administratia suceveana doreste sa invete din experientele de buna practica ale italienilor, sa poata accesa impreuna fonduri europene sisa nu repetegreselile inerente pe care le poate face orice regiune la inceput de drum european.

Gavril Marza a precizat ca, in luna octombrie, o delegatie a regiunii italiene va veni in Suceava, perioada in care va avea loc si inaugurarea lucrarilor de reparatii la Muzeul “Ion Irimescu” din Falticeni, precum si de modernizare a cinci scoli din Voitinel, Galanesti, Horodnic de Sus, Vicovu de Jos si Fratautii Vechi, dupa ce au primit bani in acest scop din partea regiunii Abruzzo.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.