Ministerul lui Laszlo Borbely cheltuieste 7 miliarde de lei pentru editarea unui ziar

Ministerul condus de UDMR-istul Laszlo Borbely finanteaza un ziar editat de o societate din Marea Britanie. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a incheiat, in luna mai 2008, un al treilea contract cu societatea britanica Chelgate Ltd UK, sucursala Bucuresti, pentru realizarea, editarea si tiparirea unei publicatii bilunare, cunoscuta sub numele de “euROpeanul”.

Ministerul a alocat, numai in acest an, suma de 7 miliarde de lei vechi din bugetul institutiei pentru realizarea acestui ziar. Acelasi minister a mai organizat, in luna iulie, o licitatie privind inchirierea de spatii media pentru pentru promovarea Programului Operational Regional, contractul valorand 4,6 miliarde de lei vechi si care a fost castigat de firma Media One SRL, societate apartinand scenaristului ploiestean Mihail Sebastian Arghiropol, cel care a contribuit la realizarea filmului “Milionari de Week-end”.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a organizat, la data de 17 mai 2008, o licitatie in vederea atribuirii unui contract privitor la realizarea, tiparirea si distribuirea unui ziar pe tematica fondurilor structurale, o publicatie bilunara avand numele “euROpeanul”. Anuntul de atribuire a contractului, purtand numarul 45955, a fost publicat in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) la data de 28 octombrie 2008, iar la licitatie au participat patru ofertanti. Autoritatea contractanta, respectiv ministerul condus de Laszlo Borbely, a pus la bataie, pentru finantarea acestui proiect, suma de 693.770 RON, cu TVA inclus. Pentru acordarea contractului, ministerul a urmarit drept criterii de atribuire o pondere de 40 la suta din punct de vedere al ofertei financiare si de 60 la suta al ofertei tehnice. Contractul nu poate fi, potrivit prevederilor, subcontractat.

Mai multe detalii: www.gardianul.ro

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.