BNR va sprijini politicile Guvernului

credite, Guvern, BNR

‘Am avut in vedere cateva prioritati pe care le are Guvernul Romaniei si anume crearea de noi locuri de munca si sprijinirea mediului de afaceri. De asemenea, in momentul de fata avem ca prioritate absorbtia fondurilor comunitare, un lucru care va conta foarte mult pentru anul bugetar 2009′, a spus premierul la finalul intalnirii

Mugur Isarescu a spus la randul sau ca ‘vom sprijini politicile guvernului din acest an care sunt indreptate pentru mentinerea unui mix de crestere economica si pentru asigurarea stabilitatii tarii, in contextul crizei financiare internationale’.

‘Suntem intr-un an in care ajustarea contului curent este inevitabila si dorim cu totii sa facem aceasta ajustare fara sa afectam prea mult cresterea economica, fara sa influentam in rau inflatia, fara sa afectam, cum spunea domnul premier, nivelul de trei si, daca se poate, ajustarea sa se faca intr-o maniera lina’, a adaugat guvernatorul BNR.

Guvernatorul bancii centrale a precizat ca la discutii nu s-a intrat in foarte multe detalii, ci au fost stabilite mai curand principiile colaborarii viitoare.

Boc a mai spus ca printre prioritati Guvernului se afla si investita publica masiva in infrastructura, ca modalitate alternativa de creare de locuri de munca si, evident, componenta sociala, adica evitarea derapajelor si a accentuarii discrepantelor in plan social. ‘Sub pretextul crizei, nu trebuie sa sacrificam categorii sociale vulnerabile’, a afirmat premierul.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.