Eximbank face promotie la creditele pentru IMM ale bancilor comerciale

Eximbank isi va directiona activitatea catre banci.

Banca de stat ofera, prin intermediul fondurilor proprii, produse destinate sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii. Fara a renunta la portofoliul propriu de produse, banca de stat a incheiat parteneriate cu o parte a bancilor comerciale, prin care garanteaza in numele statului creditele contractate de IMM.

In acelasi timp, prin intermediul compensarii de dobanda, Eximbank acopera o parte din costurile finantarilor acordate de bancile comerciale sectorului IMM.

In decursul anului 2006 Eximbank a incheiat parteneriate cu mai multe banci in vederea garantarii creditelor acordate firmelor din sectorul IMM.

Eximbank va furniza astfel garantii si asigurari clientilor persoane juridice ai BCR, BRD Groupe-Societe Generale si bancile Carpatica, Romexterra, Banc Post si Finansbank, fiind in curs de finalizare parteneriate cu Banca Transilvania si Raiffeisen Bank.

Eximbank va pune la dispozitia clientilor acestor banci garantii si asigurari in numele si contul statului, precum si compensari partiale de dobanzi.

De asemenea, Eximbank va putea acorda credite pentru a completa finantarea obtinuta de la banci si sindicalizari de risc.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.